Cesta: Aktuality / Gelateneo – hodnocení školení ICE TEAM


Gelateneo – hodnocení školení ICE TEAM 

 

 V nezvyklém letním termínu uspořádal přední výrobce zmrzlinových strojů a technologií ICE TEAM, školení pro začínající i pokročilé výrobce zmrzliny. Tohoto teoreticko-praktického školení se zúčastnili výrobci zmrzliny z Belgie, USA, Řecka, Francie a Velké Británie a samozřejmě České republiky.   

Seminář vedl vedoucí vývoje carpigiani group Mauricio Paci, který prezentoval historii a vývoj výroby zmrzliny, původní receptury a nové trendy v recepturách, snižující kalorickou náročnost zmrzlin a užití nových proteinů v recepturách a využití kombinovaného stroje Compacta Vario.

 

Druhým školitelem byl významný italský zmrzlinář, majitel několika zmrzlináren v Bologni a Miláně Giacomo Schiavon autor mnoha nových receptů, o které se s účastníky semináře také podělil. Giacomo využívá jak horizontálních strojů na výrobu zmrzliny tak i vertikálního stroje EFFE.  Přípravnu a centrální výrobu La Sorbetteria Castiglione di Bologna 

měli účastníci kurzu možnost prozkoumat ze všech úhlů pohledu – jak samotný prodej postavený na tradičních pozzeti, válcových nádobách přikrytých víkem tak i výrobnu vybavenou mnoha specializovanými stroji.

Další z těchto kurzů pořádáme v termínech 16 – 18. 10. 2012   a 12-14. 2. 2013

 

Pro více informací se obraťte na email kaspar@gozgastro.cz nebo tel. 739 725 065


Jazykové verze

  • Čeština

Které spektrum produktů vás nejvíce zajímá?

32.3 % (83×)

54.9 % (141×)

12.8 % (33×)

Počet hlasování 257